CIKOLATALI PASTA
Malzemeler;
5 iri yumurta
1 su bardagi seker
yarim su bardagi+1 yemek kasigi un(tepeleme)
yarim su bardagi +1 yemek kasigi misir nisastasi(tepeleme)
1 tatli kasigi kabartma tozu(tepeleme)
3 yemek kasigi kakao
Kalibi yaglamak icin az margarin,un
Keki islatmak icin 100gr bitter cikolata,yarim su bardagindan fazla sut
krema malzeme:
5paket krema sütü(slagroom,200gr paketlerde)
4 paket krema sertlestirici(klop-fix)
5 paket vanilya
5 corba kasigi pudra sekeri
pasta suslemek icin rende cikolata ,yaprak cikolata,cilek
Yapilisi;
Oda sicakligindaki yumurtalarin sarisi ve beyazi ayrilir.beyazlar bir kaba konur uzerine,az tuz ilave edilip mikserle guzelce cirpilir.Yumurta beyazlari iyice kabarip beyazlasana kadar cirpilir.Daha sonra yumurta sarilari ve seker guzelce cirpilir tamamen beyaza yakin bir renk alinca cirpma birakilir ve beyazlarla,sarilar birlestirilip mikser calistirilmadan sadece telleri kullanilarak yavas ca karistirilir.Mikser birakilir.
Un,kakao ve nisasta once bir tabaga elenir kabartma tozu da elenir.daha sonra un,kakao nisasta ve kabarma tozu tekrar elenerek yumurtalara ilave edilir ve yavas yavas bir spatula yardimi ile hamur söndürülmeden yavas yavas karistirilir guzel ce karistirildiktan sonra.önceden az yumusak margarinle bir firca yardimi ile yagladigimiz kelepceli kalibimiza hamur dökülür.
3-5 dakika kalibin icinde kek bekletildikten sonra önceden isitilmis 175c lik firina konur ve alti üstü kizarana kadar yaklasik 30-35 dakika pisirilir ,bir kürdan keke batirilir ve pisip pismedigi kontrol edilir.Kürdan temiz cikiyorsa kek pismistir .Kek firindan alinir ve sogumaya birakilir.
Krema sutu,vanilya,pudrasekeri,krema sertlestirici beraberce mikserle once yavas ayarinda sonra hizli ayarinda cirpilir iyice koyulasinca cirpma birakilir ve buzdolabinda bekletilir.
Kekimiz soguyunca ortadan 2 ye kesilir .
Kekimizi islatmak icin önce bitter cikolata bir kaseye konur ve o kase su dolu bir tencerenin icine oturtulur ocak yakilir ve karistirarak benmari usulu cikolata eritilir ocaktan alinir.Daha sonra yarim su bardagindan biraz fazla soguk sut cikolataya ilave edilir ve civimasi saglanir cikolatali karisimsicaksa biraz sogumasi beklenir kestigimiz kekin once alt parcasi islatilir,üzerine krema sürülür daha sonra üst parca kapatilir ve üst parca da sütle islatilir,krema ile pastamizin hertarafi kaplanir krema siringasi ile de süslenir ,pasta susleme malzemeleri ile ve cilekle süslenir.Buzdolabinda bekletilir.Kesilerek servis yapilir.